Schoonheidssalon Beauty Outline De Koog, Texel

Heeft u vragen? Mail info@beautyoutline.nl of bel naar 06 - 82 38 02 69

Acne


Acné is één van meest voorkomende huidziekten en is de verzamelnaam voor vele huidaandoeningen die allemaal te maken hebben met puistjes en ontstekingen. Er zijn veel verschillende, effectieve methodes om acné te behandelen.

Wat is acné?

Acné Vulgaris (ook wel jeugdpuistjes genoemd) is de vorm van acné die het meeste voorkomt en ontstaat veelal op het gezicht, armen, nek, rug en decolleté door een overproductie van talg. Door de verstopping en uitzetting van het talgkliertje kan de Propionibacterium (kortweg P-Bacterie genoemd) hier gaan settelen en irriteren. Zo wordt er een ontsteking veroorzaakt en ga je rode bobbels en witte kopjes zien. Acné begint meestal rond de puberteit en zie je vaker heftiger bij mannen dan bij vrouwen, dit komt doordat het gestimuleerd wordt door mannelijke hormonen (androgenen).

Hoe kom je er van af?

Acné kan op verschillende manieren behandeld worden. Belangrijk is dat je je huid goed verzorgt. Begin daarom met een goede reiniging, dit zorgt ervoor dat vuil en bacteriën van de huid worden gehaald waardoor de werkstoffen in producten beter hun werk kunnen doen. Een enzympeeling en zuiverend masker zullen hieraan bijdragen. Natuurlijk is een goede dag- en nachtverzorging ook onmisbaar.

Acné specialist

Voor behandelingen kun je terecht bij jouw schoonheidsspecialist. Denk hierbij aan een reinigende behandeling, waardoor de huid weer rustig zal worden. Als de acné niet meer zo actief is kun je een microdermabrasie behandeling ondergaan. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid egaal wordt en de littekentjes die je kunt overhouden aan acné verminderen of zelfs niet meer zichtbaar zijn. Acné is heel goed te behandelen, mits de juiste thuisverzorging wordt gebruikt en wanneer je regelmatig je gezicht laat reinigen door een schoonheidsspecialiste.

Interesse in een behandeling?

Wilt u graag een afspraak maken of heeft u een vraag over een of meerdere behandelingen?